• Izmir Konak Square
  NAAR BODRUM VANAF €99,-
  TRIPTIME VLIEGTICKETS
  ZOEKT U DE GOEDKOOPSTE VLIETICKETS NAAR BODRUM? ZOEK DAN NIET VERDER
  BOEK NU DIRECT BIJ TRIPTIME.NL
 • Ancient Pergamon Bergama Izmir
  Vliegtickets zomer 2014
  vanaf €129,-
  Boek nu je vliegtickets op Triptime.nl
  Al 5 jaar gewoon de goedkoopste!
 • Kemeralti Izmir
  Handige Reistips
  Bezienswaardigheden in Antalya
  vind u op deze pagina.
PLAN HIER JE

VLUCHT

Bezienswaardigheden in Bodrum

Op het schiereiland kunt u een bezoekje brengen aan de volgende historische bezienswaardigheden, namelijk:

Mausoleum Halicarnassus

 • Het Mausoleum Halicarnassus
 • Het Mausoleum van Halicarnassus is één van de zeven wereldwonderen. Het Mausoleum is de graftombe van Maussolos. Maussolos was de gouverneur van het vroegere Carië. Het Mausoleum heeft oorspronkelijk een rechthoekige vorm. Bovenop het bouwwerk werd een strijdwagen met trekkende paarden gebouwd die zich in een stijgende positie bevinden. Op de wagen waren de gouverneur en zijn echtgenote afgebeeld. Oorspronkelijk kende het bouwwerk een hoogte van 55 meter, maar tegenwoordig zijn alleen de fundamenten en resten van beeldhouwwerken nog te bezichtigen.

 • Kasteel van Sint Petrus;
 • Het kasteel van Sint Petrus staat bekend als het Kruisvaarderkasteel of de Petrusburcht. Het is het symbool van de stad Bodrum geworden. Het kasteel is gebouwd in 1402 ter bescherming van de haven van Bodrum. In de 15de eeuw moest de burcht worden versterkt en daarvoor zijn destijds stenen van het Mausoleum gebruikt. Het kasteel is te vinden op de kaap aan de oostkant van de haven van Bodrum. Het is een groot kasteel dat 180 bij 185 meter in beslag neemt. In totaal zijn er zeven poorten die toegang bieden tot het kasteel. In het kasteel bevindt zich het onderwatermuseum.

 • Onderwater Archeoloog
 • In het Onderwater Archeologie Museum dat in het kasteel is gevestigd, bevindt zich onder meer de tentoonstelling van het beroemde Glaswrak, een Phoenicisch schip dat ook wel Uluburun genoemd wordt. Ook het graf van de Corintische prinses kan hier bekeken worden net als een aantal historische vondsten uit de Byzantijnse periode en uit de prehistorie.

 • *Antiek Theater Bodrum
 • Het Antiek Theater van Bodrum is gebouwd op de helling van de Göktepe heuvel en is een monumentaal gebouw. Het theater bestaat uit drie delen en kent een capaciteit van 10.000 toeschouwers. De drie delen zijn het podium, de tribune en een halve cirkel waar het orkest kan plaatsnemen. Het theater is goed bewaard gebleven en er worden dan ook nog steeds regelmatig concerten georganiseerd.

De moskeeën Tepecik Camii en Adliye Camii zijn ook bezienswaardig. Men kan daar kennismaken met oosterse decoraties, arabesken, geometrische motieven, vegetatieve patronen en teksten. Turkije is het enige islamitische land waar moskeeën toegankelijk zijn voor niet-moslims.

Myra Bodrum

Behalve Bodrum zijn er ook andere leuke kleine plaatjes op dit eiland. De eerste baai na Bodrum is Gümbet, het tweede centrum van het nachtleven op het schiereiland met een hele gezellige baai met veel winkeltjes, barretjes en restaurantjes in het centrum. Achter Gümbet heb je Bitez, dit plaatsje heeft een gemoedelijke sfeertje, je proeft hier het echte Turkije nog, terwijl het relatief dichter bij de centra van Gümbet en Bodrum ligt dan de andere plaatjes. Ortakent beschikt over een groot, breed zandstrand waar het relatief veel rustiger is dan in bijvoorbeeld Gümbet, hier heb je een constante doorstroming in de zee wat betekent dat het water hier nog helderder is dan in andere baaien, maar wel ijskoud! Turgutreis is na Bodrum het grootste stadje op het schiereiland, het is niet zo heuvelachtig als in Bodrum en Gümbet bijvoorbeeld, maar een stadje dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Na Turgutreis heb je Gümüslük, dit plaatsje is vooral bekend om zijn vele visrestaurantjes. Achter de baai van Gümüslük ligt het liefhebbelijke vissersplaatsje Yalikavak. Yalikavak ligt aan de voet van het gebergte langs de oceaan.